Topp 10 beste kortbølgeradioer (oppdatert juni 2023) - Crunch-anmeldelser (2023)

Konklusjon

Kortbølgeradioer kan være svært nyttige i avsidesliggende områder eller som et pedagogisk tidsfordriv. Den fungerer som en portal da den lar deg få tilgang til interessante og viktige nyheter og musikk ute i verden.

Tecsun PL880har lenge vært en favoritt blant ivrige radiooperatører for sin allsidighet. Hovedstyrken er dens følsomhet og selektivitet, siden den fanger opp svake signaler som mange andre radioer ikke kan. Denne Tecsun-radioen tilbyr også en skattejaktopplevelse ettersom jo mer du bruker den, jo flere skjulte funksjoner finner du.

Hvis du er ute etter en reiseradio i kompakt størrelse,Eton Elite Minier den beste kortbølgeradioen for reiser. Det går ikke på akkord med kvalitet og stil til fordel for størrelse. Snarere tilbyr den intuitivitet og gjennomtenkte funksjoner som fungerer godt med størrelsen.

Kaito KA900 Voyager Maxvil være flott for deg hvis du bor i et katastrofeutsatt område. Denne nødradioen gir deg tilgang til værmeldinger og underholdning uansett hva, takket være lademulighetene.
C Kran CC Skywave SSBfortjener også en hederlig omtale for å være en av de minste SSB-radioene på markedet.

Den beste SW-radioen er den som fungerer godt for dine behov og situasjon. Uansett hva du leter etter, vil dine behov virkelig bli tilfredsstilt av en av disse førsteklasses SW-radioene. Vi håper du likte vårkortbølgeradioanmeldelser og oppfordrer deg til å sjekke andre kategorier.

Hvis du derimot er ute etter radioer som er bedre egnet for stuen din eller internt bruk generelt, sørg for å sjekke vårtopp 10 anmeldelse av bordradiosom vi nettopp har publisert eller andre radioanmeldelser.

Hvordan fungerer kortbølgeradioer?

Kortbølgeradioteknologi, som alle andre radioteknologier, bruker radiobølger. Den har eksistert i over 70 år og har spilt avgjørende roller gjennom historien. Basert på frekvensmodulasjon startet den som analog kortbølgeradio, men en viss digitalisering, spesielt,radiodatasystemet lagt til underveis.

Før internettalderen tillot kortbølger folk å få tilgang til viktig informasjon og kulturer rundt om i verden. Mer enn det, disse hendige kommunikasjonsenhetene hjalp til med å koordinere militær kommunikasjon i mange kriger.

Selv om smarttelefoner og internett har stoppet populariteten til analoge radioer i dag, er disse kommunikasjonsenhetene fortsatt svært nyttige i avsidesliggende områder der mobilt internett og analoge radiosignaler ikke lett kan mottas. De er også veldig ofte brukt til campingturer, i militæret, som nødradioer og for å motta interessante sendinger over hele verden.

Kortbølgeradioer bruker veldighøye frekvenser, fra 3 til 21 MHz. Den stråles inn i atmosfæren til den når ionosfæren, den ioniserte delen av jordens øvre atmosfære.

Ionosfæren fungerer som et speil og reflekterer kortbølgede radiofrekvenser tilbake til jorden. Dette kalles 'himmelbølge’ eller ‘hopp over’ forplantning, og herfra kan frekvensene reise tusenvis av mil på jorden.

Hva brukes kortbølgeradioer til?

Innenlandsk og internasjonal kringkasting

Disse praktiske små radioene kan brukes til å overføre signaler på tvers av land og kontinenter økonomisk, og det er grunnen til at den først og fremst brukes til å kringkaste religiøse, politiske og alternative medier. Bortsett fra innenlandske programmer, kan du også få tilgang til internasjonale nyheter, musikk og til og med propaganda i visse land!

Nødsituasjoner

Kortbølgeradioteknologi er et fantastisk verktøy under en katastrofe, da den kan brukes til å overføre og kringkaste informasjon fra halvveis rundt om i verden. Når strømmen er brutt, kan de beste nødradioene drives med alternative midler som solenergi eller håndveving. Noen radioer kan til og med motta automatiske NOAA værmeldinger for å oppdatere deg om de siste værmønstrene.

Hobby

Noen amatørradiooperatører bruker kortbølgeradioteknologi som et tidsfordriv, spesielt "DXing’. Dette betyr at disse radiohobbyistene overvåker fjerntliggende stasjoner og frekvenser for å kommunisere med andre likesinnede eller arrangere sine egne radioprogrammer.

Langdistansekommunikasjon

Bortsett fra hobbyister, bruker mange profesjonelle tjenester også kortbølgebånd for langdistansekommunikasjon. For eksempel bruker organiske flykontroll- og nyttestasjoner frekvensene til å overføre værmeldinger og krypterte meldinger. Den brukes også mye i marin og militær kommunikasjon.

Underholdning

Som alle kommunikasjonsenheter gir AM FM kortbølgeradioer massevis av underholdning. I tillegg til innenlandske nyheter og musikk, kan du også lære om kulturer og underholdning over hele verden hjemmefra. Det åpner opp en helt ny verden og perspektiv, noe som gjør det til et pedagogisk underholdningsverktøy.

kjøpsguide for kortbølgeradio

Moderne kortbølgeradioer inkluderer ofte et bredt spekter av funksjoner og yter bedre enn sine eldgamle kolleger. Men med så mange forskjellige merker og modeller, hvordan velger du riktig kortbølgeradio for deg? For å hjelpe deg i gang, her er all informasjonen du trenger for å velge den beste kortbølgeradioen og våre ti beste anbefalinger.

Selektivitetsalternativer

Når radioen mottar en stor mengde overføring, må den avvise nærliggende signaler og stille inn på ønsket frekvens. De beste kortbølgeradioene har flotte følsomme alternativer som gir deg best sjanse til å motta og sende klare og statiske signaler.

Modi

Noen kortbølgeradioer spiller kun AM-stasjoner, mens andre kommer med avanserte moduser som SSB og NOAA Weather Radio. Selv om det å få en radio med SSB-modus/modulasjonsmuligheter vil utvide lyttemulighetene betraktelig, er det viktig å huske på hva du trenger kortbølgeradioen til. Det er ikke nødvendig å få en avansert AM FM-kortbølgeradio med fancy bjeller og fløyter hvis du bare vil lytte til dine favoritt FM-frekvenser.

Antennetilkoblinger

Innebygde antenner er greie for å lytte til store kringkastingsstasjoner, men kan yte dårlig hvis du bor i en bygning med stålrammer. På grunn av dette kan det være verdt å skaffe seg en kortbølgeradio med jack for ekstern antenne. Hvis du pleier å bruke radioen hjemmefra eller på arbeidsplassen, kan stasjonære radioer være en bedre idé, siden de vanligvis kommer med tilkoblinger for en ekstern antenne.

Digital frekvensvisning

Old-school radioer har en "slide rule" frekvensavlesning som kan være vanskelig å lese. Moderne radioer kommer imidlertid ofte med en digital eller LCD-skjerm for å indikere det nøyaktige frekvensbåndet og frekvensen din radio mottar og annen relevant informasjon. Ikke bare det, men det digitale displayet kan også hjelpe enormt når du skal justere radioinnstillingene dine.

Stasjonær radio eller bærbare kortbølgeradioer

Kortbølgeradioer kommer i alle former og størrelser, avhengig av deres bærbarhet. Stasjonære radioer har vanligvis flere funksjoner og bedre lydkvalitet siden størrelsen ikke er et problem. En bærbar reiseradio, derimot, må ofte ofre visse funksjoner for å gjøre den enkel å reise rundt med.

Brukervennlighet

Det er mange faktorer å vurdere når det kommer til intuitivitet. Foretrekker du stemmeknapper eller -knapper? Vil du ha alt vist på skjermen eller bare det viktigste? Liker du knapper som klikker eller myke knapper? Dette kan virke trivielt, men disse tingene kan gjøre eller ødelegge opplevelsen din.

Batteritid

En kortbølgeradio som bruker et litium-ion oppladbart batteri vil vare lenger siden disse batteriene har en tendens til å ha lang batterilevetid. Hvis du foretrekker å bruke en stasjonær radio hjemme, kan du kjøpe en AC-adapter for å holde den tilkoblet til enhver tid.

Ekstra funksjoner

Foruten båndvalg og moduser, tilbyr mange moderne kortbølgeradioer også en rekke nyttige funksjoner. Noen kommer med innebygde alarmer eller tidtakere, mens andre gir støtte for mikro-SD. Til syvende og sist avhenger det av hvor grunnleggende eller flerbruk du vil at radioen skal være.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated: 02/01/2024

Views: 5867

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.