Slik får du tilbake Instagram-kontoen din når den er deaktivert, hacket eller slettet (2023)

Slik får du tilbake Instagram-kontoen din når den er deaktivert, hacket eller slettet (1)

Instagramer en av de mest populære sosiale medieplattformene i verden, og å miste tilgangen til kontoen din kan være et marerittscenario for mange brukere. Å være avskåret fra venner og fellesskap er én ting, men å miste år medbilderogvideoerkan være ødeleggende. Heldigvis er det ikke så vanskelig å få tilbake Instagram-kontoen din i mange tilfeller.

For å hjelpe deg gjennom prosessen har vi laget denne praktiske veiledningen for å få tilbake de deaktiverte, hackede eller slettedeInstagram-konto. Kontogjenoppretting kan ta noen dager eller noen uker, avhengig av situasjonen din.

RASKT SVAR

For å gjenopprette en deaktivert Instagram-konto, må du sende inn en anke direkte til Instagram og håpe på mildhet. For å gjenopprette en hacket Instagram-konto kan du prøve å få tilgang igjen ved å få en kode sendt til telefonen din, eller du kan rapportere hacket til Instagram og be om hjelp til å gjenopprette kontoen din.

HOPPE TIL NØKKELSNITT

  • Hvorfor ble Instagram-kontoen min deaktivert?
  • Hvordan få tilbake en deaktivert Instagram-konto
  • Slik aktiverer du en Instagram-konto på nytt
  • Hvordan få tilbake en hacket Instagram-konto
  • Kan jeg få tilbake en slettet Instagram-konto?

Hvorfor ble Instagram-kontoen min deaktivert?

Slik får du tilbake Instagram-kontoen din når den er deaktivert, hacket eller slettet (2)

Det er mange grunner til at en Instagram-konto blir deaktivert, og ofte vil moderatorer slå til uten forvarsel. Du vil vite at kontoen din har blitt deaktivert fordi en popup-melding vil informere deg neste gang du prøver å logge på.

Merk at dette ikke er det samme som å ikke ha riktig passord/brukernavn for kontoen din ("Feil passord eller brukernavn"). Hvis dette er tilfelle, skriv inn din e-postadresse eller telefonnummer ogtilbakestille passordet dittskal løse problemet i løpet av noen minutter med mindre du har blitt hacket, noe vi kommer til om et øyeblikk.

Instagram gir ikke nøyaktig veiledning for hvorfor kontoer er deaktivert, men det står at det skyldes brudd påfellesskapets retningslinjerellervilkår for bruk. Generelt er ting som ulovlige aktiviteter, hatefulle ytringer, nakenhet og grafisk vold grunnlag for handling. Bruk av tredjepartsapper er også forbudt og vil få kontoen din deaktivert. Gjentatte lovbrytere kan også finne kontoene deres permanent fjernet uten mulig regress.

Den gode nyheten er at det ikke er for komplisert å få tilbake Instagram-kontoen din hvis den har blitt deaktivert feilaktig. Det kan ta noen dager, men det er ingenting sammenlignet med månedene eller årene med bilder på kontoen din.

Hvordan få tilbake en deaktivert Instagram-konto

Når du får den fryktede meldingen om deaktivert konto, er det første appen ber deg om å gjøreLære mer. Dette vil mer eller mindre veilede deg gjennom prosessen med å få tilbake den deaktiverte Instagram-kontoen din, selv om det er noen andre triks vi kommer til om et øyeblikk.

Kjør gjennom ledetekstene i appen, men husk at for å gjenopprette Instagram-kontoen din, må du bestå ankeprosessen. Den eneste måten det skjer på er hvis den ble deaktivert ved en feiltakelse. Å si at du beklager for brudd på reglene og lover å ikke gjøre det igjen, vil ikke kutte det.

Et annet sted du kan sende inn klage erdenne offisielle kontaktsiden. Fyll ut de nødvendige feltene og klikkSendeå få saken din gjennomgått. Igjen, unngå å be om unnskyldning, da dette antyder at du hadde feil. Du kan bli bedt om å sende inn en selfie som bekreftelse på et tidspunkt i prosessen.

Du kan gjenta ankeprosessen så ofte du vil til du får en mildere moderator. Forutsatt at du ikke med vilje har brutt noen større regler, bør det ikke ta mer enn noen få dager å få svar. Ikke vær redd for å være utholdende, og til slutt kan du være heldig.

Vær imidlertid oppmerksom på at denne prosessen kan ta lang tid. Hvis du ønsker å komme tilbake til "grammet", kan det være bedre å opprette en ny konto.

Slik aktiverer du en Instagram-konto på nytt

Slik får du tilbake Instagram-kontoen din når den er deaktivert, hacket eller slettet (4)

Edgar Cervantes / Android Authority

For noen år siden la Instagram til muligheten til å midlertidig deaktivere kontoen din når du trenger å ta en pause fra den sosiale medieplattformen. Du kan bare gjøre det via en mobilnettleser eller datamaskin (ikke appen), men det vil fjerne alt innholdet ditt og få det til å se ut som om kontoen er slettet.

Heldigvis er det enkelt å få tilbake den deaktiverte Instagram-kontoen din. Bare logg inn på en hvilken som helst enhet, og kontoen din blir automatisk reaktivert. Avhengig av hvor lenge du har vært borte, må du kanskje godta eventuelle nye vilkår og betingelser som er på plass siden du dro.

Hvordan få tilbake en hacket Instagram-konto

Slik får du tilbake Instagram-kontoen din når den er deaktivert, hacket eller slettet (5)

Instagram-kontoer er et hyppig mål for hackere. De kan søke tilgang til private kontoer, forsøke å selge brukernavnet ditt eller sikte påstjele dine personlige opplysningerfor andre stygge handlinger. Derfor,beskyttelse av telefonen bør alltid være en topp prioritet. Hvis du mistenker at Instagram-kontoen din har blitt hacket, bør du iverksette tiltak så snart som mulig. Jo lenger hackere har tilgang til kontoen din, jo mer skade kan de gjøre på personvernet ditt og omdømmet på nettet.

Hva du skal gjøre først for å få tilbake kontrollen over Instagram-kontoen din

Det første du må gjøre er å se etter en e-post fra Instagram som sier at e-posten knyttet til kontoen din er endret. Dette er den enkleste måten for hackere å ta kontroll over kontoen din. Men hvis du finner e-posten, kan du reversere handlingen umiddelbart.

Hvis du ikke finner e-posten, er det ett alternativ til for å fikse det før det er for sent. Du kan be om at en påloggingslenke sendes til telefonnummeret ditt i stedet for hackerens e-postadresse. Trykk på på påloggingsskjermenFå hjelp til å logge på(på Android) ellerGlemt passord?(på iOS). Du kan deretter skrive inn telefonnummeret ditt for å få tilsendt en midlertidig påloggingslenke. Følg instruksjonene derfra for å få tilgang igjen.

Hvis dette gjenoppretter tilgangen til kontoen din, må du umiddelbart endre passordet ditt og trekke tilbake tilgangen som er gitt til tredjepartsapper. Du kan også oppdage at du nå følger noen nye kontoer. Ikke bekymre deg for det før etter at kontoen din er sikret. Du vil ha god tidå slutte å følge demetter å ha sikret kontoen din.

Når alt annet feiler, kan du fortsatt rapportere den hackede kontoen for å få tilgang igjen. Gjør dette ved å følge trinnene nedenfor, og igjen, ikke vær redd for å være vedvarende.

  • Trykk på på påloggingsskjermenFå hjelp til å logge på(på Android) ellerGlemt passord?(på iOS).
  • (Kun Android) Skriv inn brukernavnet, e-postadressen eller telefonnummeret ditt, og trykkNeste.
  • Trykk påTrenger du mer hjelp?og følg instruksjonene på skjermen.

Som en del av denne prosessen må du sende et bilde av deg selv med en sikkerhetskode for å bekrefte identiteten din. Slå på for å minimere sjansen for å bli hacket igjento-faktor autentiseringså snart som mulig, ogjustere personverninnstillingene dine.

Kan jeg få tilbake en slettet Instagram-konto?

Slik får du tilbake Instagram-kontoen din når den er deaktivert, hacket eller slettet (6)

Hvis du eller noen med påloggingsinformasjonen din har slettet Instagram-kontoen din, vil du ikke kunne gjenopprette den. På grunn av dette bør du være veldig forsiktig med å dele påloggingsinformasjonen din med venner og familie. Hvis du får en e-post om mistenkelig aktivitet, ta det på alvor og endre passordet ditt.

Selv om du ikke kan komme tilbake enslettet Instagram-konto, du kanlag en ny brukerbruker samme e-postadresse eller telefonnummer. Du vil ikke kunne bruke det samme brukernavnet, og du vil heller ikke kunne gjenopprette følgere eller bilder som er lagt ut.

Vanlige spørsmål

Det har vært tidligere tilfeller der hackere har sendt direktemeldinger til folk som utgir seg for å være Instagram. Disse meldingene forteller kontobrukeren om å klikke på en lenke, og gir hackeren en måte å komme inn på Instagram-kontoen. Den beste måten å unngå dette på er å ikke klikke på noen lenker i en direktemelding med mindre du kjenner og stoler på personen.

Hvis kontoen din ble deaktivert av Instagram, kan det ta opptil en måned å få den tilbake. Hvis du har deaktivert din egen konto, kan du la den være deaktivert så lenge du vil.

Det er en god idé å vente omtrent en dag før du aktiverer kontoen din på nytt. Dette er fordi deaktiveringsprosessen kan ta opptil 24 timer før Instagram er ferdig.

Et 30-dagers "forbud" betyr at Instagram mener at du har brutt en av tjenestevilkårene deres (selv om dette noen ganger er en feil). Gjentatte brudd kan føre til at en konto blir permanent deaktivert.

Guider

hackingInstagramSosiale medier

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated: 01/11/2023

Views: 5593

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.