Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (2023)

Fordi Instagram er et av de mest populære sosiale nettverkene, er det også et av nettstedene som er målrettet mot tusenvis av hackingangrep. Det store antallet brukere gjør plattformen spesielt attraktiv for phishing og lignende ondsinnede handlinger.

Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (1)

Hvis Instagram-kontoen din nylig ble hacket, har du kommet til rett sted. Vi deler alt det er å vite om denne uheldige situasjonen. Uansett om du fortsatt har kontroll over passordet ditt eller ikke, er det håp om at du kan lagre kontoen din så lenge den ikke ble permanent slettet. La oss starte fra det grunnleggende.

Instagramen min ble hacket – hva gjør jeg?

Tegnene på at Instagram-kontoen din har blitt hacket kan vises på mange måter. Kanskje du har lagt merke til publisert innhold som du ikke kuraterte. Eller kanskje du først skjønte at det var et innbrudd da du sjekket delen påloggingsaktivitet. I verste fall har du kanskje oppdaget at du mistet tilgangen til profilen din fordi hackeren endret passord og brukernavn eller slettet kontoen.

I følge Instagram er det forskjellige metoder du kan bruke for å gjenopprette kontoen din etter at den ble hacket. Vi vil gi detaljerte instruksjoner for hver metode nedenfor.

Se etter e-posten fra Instagram

Har du mottatt en e-post fra "[e-postbeskyttet]” varsler deg om at e-postadressen din ble endret? I så fall kan du angre handlingen. Bare velg hyperkoblingen "sikre kontoen din her" nederst i meldingen.

Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (2)

Kanskje har hackeren endret passordet ditt eller annen viktig kontoinformasjon. I dette tilfellet kan du be om en påloggingslenke fra Instagram.

Merk: Hvis koblingen "Sikre kontoen din her" sender deg til en feilside, er koblingen i e-posten din sannsynligvis utløpt. Hvis dette skjer, gå videre til de neste trinnene.

Be om en påloggingslenke

Instagram tar hacking på alvor, så plattformen har flere måter å bekrefte at du er eieren av kontoen på. En av dem er å sende en påloggingslenke til ditt telefonnummer eller e-postadresse.

Slik ber du om dette:

 1. Naviger til Instagram-påloggingsskjermen.
 2. Plukke ut"Få hjelp til å logge på" hvis du bruker en Android-enhet. Hvis du bruker ennettleser eller iPhone, velg "Glemt passord?."
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (3)
 3. Skriv inn brukernavn, e-post og telefonnummer knyttet til den hackede kontoen.
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (4)
 4. Trykk "Neste."
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (5)
 5. Hvis du har glemt noe av informasjonen fra trinn 3, velg "Trenger du mer hjelp?” under "Neste”-knappen og følg instruksjonene som er gitt der.
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (6)
 6. Velg stedet der du vil motta påloggingslenken. Det kan være din e-post eller telefon.
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (7)
 7. Trykk på "Send innloggingslenke."
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (8)
 8. Følg instruksjonene fra påloggingslenken fra telefonen (SMS) eller e-post.

Alternativt kan du be om en kode fra Instagram for å bekrefte kontoeierskapet ditt.

Bare følg trinnene nedenfor:

 1. Naviger til påloggingsskjermen og velg "Få hjelp til å logge inn."
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (9)
 2. Skriv inn kontoopplysningene dine.
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (10)
 3. Trykk på "Trenger du mer hjelp?”
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (11)
 4. Velg kontoen du trenger hjelp til å komme inn på hvis du har flere Instagram-kontoer.
 5. Velg hvor du vil motta koden, og trykk deretter på "Send sikkerhetskode."
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (12)

Identitetsbekreftelse

Hvis du sender inn en bekreftelsesforespørsel for en konto som ikke har noen bilder av deg, vil du motta en automatisk e-post fra Instagrams støtteteam. De vil be deg om å skrive inn e-postadressen eller telefonnummeret du brukte for å opprette kontoen din, samt enheten du brukte (Android, iPhone, iPad, etc.).

Hvis Instagramen din har bilder av deg, vil støtteteamet be deg sende en selfie-video der du snur hodet i forskjellige retninger. Denne metoden vil hjelpe dem med å finne ut om du er den faktiske eieren av kontoen din.

Instagram vil vurdere forespørselen din og komme tilbake til deg så snart bekreftelsen er fullført. Hvis de avslår forespørselen, kan du alltid sende inn en ny.

Hvis ingen av trinnene nedenfor hjelper deg med å gjenvinne kontrollen over Instagram-kontoen din, prøv en av metodene nedenfor:

 1. Send en e-post for tilbakestilling av passord til deg selv.
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (13)
 2. Kontakt Instagram ved å bruke dette onlineform.
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (14)

Kontoen min ble slettet under hacket

Hvis hackeren fullstendig slettet kontoen din, er det ingen måte å få den tilbake. Men hvis du er heldig, kan du kanskje komme inn på kontoen din igjen. Før du gir opp håpet, prøv disse trinnene:

 1. Åpne Instagram-appen på telefonen din.
 2. Skriv inn brukernavn og passord.
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (15)
 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Hvis en deaktivert melding dukker opp, kan det være et enkelt påloggingsproblem. Men hvis hackeren slettet kontoen permanent, er det ingen måte å gjenopprette den. I stedet kan du registrere deg for en ny Instagram-konto med samme e-postadresse.

Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du oppretter en ny konto med samme brukernavn, vil Instagram ha en mye vanskeligere tid med å gjenopprette den hackede kontoen din. Det er best å kontakte supportteamet før du oppretter en ny konto.

Slik beskytter du deg mot å bli hacket i fremtiden

Hvor mange ganger har du hørt det: «Bruk et sterkt passord inkludert minst én stor bokstav, tall, symboler osv.»? Selv om et sterkt passord er en viktig blokkering for å holde Instagram-kontoen din sikker, krever det ofte mer enn det. Den sikreste måten å beskytte Instagram-kontoen din mot å bli hacket igjen, er å aktivere tofaktorautentisering.

Aktiver tofaktorautentisering

Dette kraftige sikkerhetsverktøyet ber deg skrive inn en sikkerhetskode fra en app eller sender koden til mobiltelefonen din hver gang du logger på fra en ny enhet. Så selv om en hacker bryter seg inn på kontoen din fra en annen enhet ved å bruke passordet ditt, må de også få tilgang til telefonens SMS-innboks for å få koden. Dette gjør det nesten umulig for hackeren å fullføre forsøket.

For å slå på tofaktorautentisering, besøk Instagrams «Sikkerhet»-side, gå deretter til «Tofaktorautentisering» og følg instruksjonene på skjermen.

Hold øye med påloggingsaktiviteten

Du kan få tilgang til listen over alle enheter som er logget på kontoen din ved å følge trinnene nedenfor:

 1. Naviger til Instagram-siden "Innstillinger".
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (16)
 2. Gå til "Sikkerhet" og deretter "Påloggingsaktivitet".
  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din (17)

Når du går over listen, sørg for å se etter ukjente enheter eller steder. Trykk på enhver aktivitet du finner mistenkelig og velg "Logg ut."

Ikke glem å endre passordet ditt når du er ferdig med å logge ut av mistenkelige enheter.

Hold deg unna phishere

Instagram har en nyttig funksjon kalt "E-poster fra Instagram" som lar deg se all kommunikasjon selskapet sender til deg. Bruk denne funksjonen hver gang du tror noen prøver å komme seg inn på kontoen din ved å sende deg e-poster som utgir seg for å være fra Instagram. Hackere kan feilaktig varsle deg om at noen prøver å bryte seg inn på kontoen din og at du bør endre passordet ditt umiddelbart. For å bekrefte om denne e-posten kom fra Instagram, naviger til «Innstillinger», deretter «Sikkerhet» og deretter «E-poster fra Instagram».

Du vil se en "Sikkerhet"-fane med alle e-postene plattformen har sendt deg de siste to ukene.

Hvis e-postvarselet om forsøk på pålogging eller passordendring kommer fra Instagram, bør du handle på det umiddelbart ved å endre påloggingsdetaljene dine.

ofte stilte spørsmål

Hvis du ikke har funnet svarene på alle spørsmålene dine ennå, fortsett å lese.

Hvordan bekrefter jeg identiteten min?

Hvis Instagram-kontoen din ble hacket og du har prøvd alle trinnene ovenfor, bør du kontakte Instagram-støtte for mer hjelp. Men når du gjør det, må du bevise at du er den opprinnelige kontoeieren. Instagram gir brukerne to alternativer:

1. Har du bilder av deg selv på Instagram-kontoen din, kan du sende en videoselfie til selskapet.

2. Hvis du ikke har noen bilder av deg selv på kontoen din, må du bevise at du er den opprinnelige eieren. Du kan bekrefte e-postkontoen eller telefonnummeret som ble brukt til å opprette kontoen og enheten du brukte (dvs. en iPhone, Android, datamaskin osv.) for å opprette kontoen.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg ikke får tilgang til e-posten jeg bruker for Instagram?

Forutsatt at du trenger å få tilgang til Instagram-kontoen din igjen, må du ha tilgang til e-posten som er oppført på Instagram-kontoen din. I henhold til Instagrams retningslinjer må du enten oppdatere e-posten din på kontoen din (hvis du kan) eller prøve å få tilgang til den e-postkontoen igjen.

Dessverre, hvis du ikke kan få tilgang til e-postkontoen din igjen, vil ikke Instagram gi deg tilgang til Instagram-profilen din.

Jeg får stadig en feilmelding når jeg prøver å utføre videoverifiseringstrinnene. Hva annet kan jeg gjøre?

Det er ingen hemmelighet at Instagrams videobekreftelsesprosess er feil. Mange brukere klager over feilkoder og manglende evne til å fullføre prosessen.

Det første du bør gjøre er å prøve å bruke en annen enhet. Mange brukere har overvunnet feilen ved å bruke en datamaskin i stedet for en telefon. Det er enda bedre hvis du har brukt denne sekundære enheten med Instagram-kontoen din før.

Et annet alternativ er å: lukke Instagram-appen, sørge for at den er oppdatert, at du har en sterk internettforbindelse og åpne den på nytt. Prøv deretter bekreftelsestrinnene på nytt.

Hvis du har en koblet Facebook-konto, går du til Facebook og slår på ansiktsgjenkjenning (Innstillinger > Innstillinger og personvern > Ansiktsgjenkjenning). Meta eier Instagram og Facebook. Teorien bak dette er at hvis du har koblet sammen de to kontoene og fortsatt har tilgang til Facebook, vil det å slå på denne funksjonen hjelpe Instagram med å gjenkjenne deg under verifiseringen.

Til slutt kan du kontakte Instagram-støtte for mer hjelp, men mange brukere oppgir at dette ikke fører dem noen vei. Så vår anbefaling er å avinstallere appen, vente 24 timer, installere den på nytt og prøve igjen.

Sikre din Instagram-konto

Hvis noen hacket Instagram-kontoen din og du klarte å gjenvinne kontrollen over den – er du en av de heldige. Opplevelsen kan ofte bli til en lang og usikker ventetid, spesielt hvis du involverer Instagrams supportteam. For å unngå å bli utsatt for ondsinnede angrep, sørg for å sikre kontoen din med et sterkt passord og tofaktorautentisering. Klikk heller aldri på ubekreftede lenker og tilbud som virker for gode til å være sanne.

Hvordan gjenopprettet du Instagram-kontoen din etter et hackingangrep? Del opplevelsen din i kommentarene nedenfor.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated: 10/10/2023

Views: 5595

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.