Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (2023)

Tenk deg å åpne Instagram og oppdage at du har blitt hacket eller utestengt fra kontoen din. Hvis du er en profesjonell influencer eller en bedriftseier som tilbyr tjenester gjennom plattformen, er det et marerittscenario å ha stjålet Instagram-kontoen din – følgerne og kundene dine kan risikere å bli oppfordret av en nettkriminell som handler i ditt navn. Eller det kan koste deg i tapt inntekt, tid og kundetillit.

Hvis du har funnet ut at Instagram-kontoen din ble stjålet på grunn av enInstagram phishing-svindeleller annen uredelig oppførsel, fortsett å lese for å lære hvordan du gjenoppretter den hackede Instagram-kontoen din.

Denne artikkelen inneholder:

Denne artikkelen inneholder:

  Se altSikkerhetsartikler

  Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (1)

  Denne artikkelen inneholder:

   Hvordan gjenopprette en hacket Instagram-konto

   Det er noen måter å gjenopprette den hackede Instagram-kontoen din: prøv å tilbakestille passordet ditt, kontakt Instagram direkte og verifiser kontodetaljene dine. Hvis du handler umiddelbart, er det mer sannsynlig at du kan gjenopprette Instagram-kontoen din med minimalt nedfall etter et hack.

   Slik får du tilbake Instagram-kontoen din etter et hack:

   Sjekk e-posten din umiddelbart

   Når et kontopassord endres, sender Instagram en e-post frano-reply@mail.instagram.com. Hvis du fanger det i tide, kan du kanskje stoppe et hack ved å trykkeSikre kontoen din herog følg instruksjonene på skjermen.

   Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (2)

   Når en ny e-postadresse legges til kontoen din, sender Instagram en e-post frasecurity@mail.instagram.comtil din eksisterende e-post. Hvis du mottar e-posten og ikke var den som endret e-posten din, trykker du påSikre kontoen din her. Å motta denne e-posten er et av de første tegnene på at Instagramen din ble hacket.Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (3)

   Deretter vil Instagram be deg om å bekrefte brukernavnet, e-posten og telefonnummeret ditt. Hvis noen av denne profilinformasjonen ikke ble lagt til av deg, trykkNei, sikre kontoen min. Velg deretter en bekreftelsesmetode.

   Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (4)

   Hvis du velger e-post som bekreftelsesmetode, åpner du den nye e-posten fra Instagram og følger instruksjonene. Hvis du har lagt til telefonnummeret ditt tidligere, er det best å velge det gjenopprettingsalternativet siden det er raskere (vanligvis innen sekunder). Deretter skriver du inn koden som kommer til telefonen din.

   Sørg for å sjekke at Instagram-sikkerhets-e-postadressen som informerer deg om endringer i kontoen din er offisiell. Sender uredeligphishinge-poster om kontoendringer er envanlig teknikk svindlere brukerå lokke enkeltpersoner til å gi bort privat informasjon.

   Kontakt Instagram for en påloggingslenke

   Hvis det ikke lenger er mulig å tilbakestille endringene som er gjort på kontoen din og du er utestengt fra Instagram-kontoen din, kontakt Instagram direkte og bruk Instagram-kontohjelpen.

   På Instagram-påloggingssiden trykker du påGlemt passord. Dette tar deg til en side hvor du kan skrive inn e-post, telefon eller brukernavn og be om en påloggingslenke. Du vil motta påloggingslenken på telefonen eller i e-posten din, avhengig av hvilken metode du velger. Åpne koblingen og følg instruksjonene for å gjenopprette Instagram-kontoen din.

   Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (5)

   Men hvis all kontoinformasjon har blitt endret av hackeren før du kunne komme tilbake til kontoen din, kan det hende at denne metoden ikke fungerer. I så fall trykker du på alternativetKan du ikke tilbakestille passordet ditt?ligger underSend innloggingslenkeknapp. Hvis du bruker en datamaskin, blir du omdirigert til en reCAPTCHA-side hvor du må bekrefte deg selv.

   Be om en sikkerhetskode

   Hvis du er helt utestengt fra Instagram-kontoen din, kan du kontakteInstagram nødstøttedirekte. Fra hovedskjermen trykker du påKontoen min ble hacket. Det kan ta en stund å kontakte Instagram direkte – å be om en sikkerhetskode først er vanligvis raskere. Slik gjør du det:

   1. Åpne Instagram. Velg på innloggingssidenGlemt passord?(iPhone) ellerFå hjelp til å logge inn(Android). Skriv deretter inn brukernavn, e-postadresse eller telefonnummer og trykkKan ikke tilbakestille passordet ditt.

    Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (6)
   2. Velg enten dinepostadresseellertelefonnummerog trykk deretterNeste. Skriv inn sikkerhetskoden du mottok for å låse opp Instagram-kontoen din.

    Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (7)

   Bekreft din identitet

   På dette stadiet kan Instagram hjelpe deg med å komme deg etter hacket ved å bekrefte identiteten din på andre måter. Hvis du tidligere har lastet opp bilder av deg selv til kontoen din, kan Instagram be deg sende en videoselfie som de kan sammenligne bildene med.

   Det kan ta 24–48 timer før Instagram bekrefter videoselfien din, men det skjer ofte tidligere fordi systemet drives av AI. Av samme grunn kan det hende at metoden ikke fungerer i det hele tatt - spesielt hvis du ikke har lagt ut et nylig bilde av deg selv eller hvis du brukte et filter som gjør ansiktet ditt ugjenkjennelig. Hvis det fungerer, får du tilsendt en lenke for å tilbakestille kontoen din. Sørg for at du følger det bestecybersikkerhetspraksisfor å sikre kontoen din mot fremtidige hacks.

   Hvis det ikke er noen bilder av deg på kontoen din, vil Instagram be om detaljer om kontobruken din, for eksempel e-postadresse, telefonnummer og enhetstype (iPhone, iPad, Android, osv.) som du brukte til å registrere deg.

   Signerer på at Instagram-kontoen din har blitt hacket

   Hvis du ikke er sikker på hvordan du kan finne ut om Instagramen din er hacket, er det noen avslørende tegn. Du kan motta en bekreftelses-e-post selv om du ikke har endret kontoinformasjonen din, blir utestengt fra kontoen din uventet eller oppdager mistenkelig aktivitet fra kontoen din.

   Her er noen av de vanligste tegnene på at Instagram er hacket:

   • Instagram logger deg plutselig ut og du kan ikke logge på igjen.

   • Du mottar en e-post fra Instagram som rapporterer en endring du ikke har gjort.

   • Det er en ukjent enhet i aktivitetsloggen din.

   • Andre mottar mistenkelige DM-er fra deg som ber dem om å bli involvertinvestering i kryptovalutaordninger eller annettyper internettsvindel.

   • Noen la ut innhold gjennom kontoen din uten din tillatelse.

   • Du får en melding fra Instagram om at det var et mistenkelig påloggingsforsøk fra et land du ikke bor i eller reiser til.

   • Du er målet for et løsepengeforsøk fra en hacker som holder kontoen din som gissel.

   Hvordan får Instagram-hackere tilgang til kontoen min?

   Men hvordan blir Instagram-kontoer hacket i utgangspunktet? Å åpne og se på en Instagram DM utgjør i de fleste tilfeller ingen fare. I stedet er de fleste IG-kontohack et resultat avsosial ingeniørkunstellerphishingteknikker, hvornettkriminellemanipulere en person til å gi bort personlige data og annen kompromitterende informasjon.

   Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (8)Mann-i-midten angrep

   Man-in-the-midten-angrep er en sofistikert typeCyber ​​angrepsom hackere bruker for å hacke seg inn på IG-en din. Et mann-i-midten-angrep starter ofte når offeret mottar en e-post som ser ut akkurat som en offisiell e-post sendt av Instagram. ENhackerkunne sende en e-post fra en falsk adresse som er stavet veldig lik en ekte for å få den til å se ut som en offisiell e-post. Hvis du klikker på lenken i e-posten, blir du tatt til en falsk,farmasøytisknettsted hvor du intetanende gir fra deg påloggingsinformasjonen din

   Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (9)Brutalt styrkeangrep

   Brude kraftangreper en teknikk hackere bruker tilknekke passord. Disse kan utføres manuelt - prøver utallige tall- og bokstavkombinasjoner - men utføres ofte ved hjelp avrobotereller andre automatiserte verktøy som kan gå gjennom tusenvis av passordkombinasjoner på sekunder. Brute force-angrep er en nøkkelgrunn til at man bruker lange og unike passord – ogved hjelp av en passordbehandlingå lagre dem alle — er sentralt for nettsikkerhet.

   Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (10)Den verifiserte merkeordningen

   Denne sosiale ingeniør-taktikken innebærerhackere som utgir seg for teknisk støtteagenterfra Instagram. Ofre mottar en melding som forteller dem at de er kvalifisert til å legge til det ettertraktede blå bekreftede merket på kontoen deres. De følger en lenke og, som i man-in-the-middle-ordningen, legger de ubevisst inn påloggingsinformasjonen sin på en proxy-side, og gir dermed opp legitimasjonen.

   Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (11)Tredjeparts plattformhack

   Instagram-kontoen din kan også bli offer for et hack hvis duinformasjon ble stjålet i et datainnbruddkoblet til en tredjepartsapp du har synkronisert med IG. Dette inkluderer "autoriserte" apper som brukes til å administrere flere sosiale mediekontoer eller dele informasjon på shopping- eller datingplattformer.

   I 2015 ble en populær app kalt InstaAgent funnet å lagre ukrypterte Instagram-brukernavn og passord. Dette resulterte iIG blir mer velgereom hvilke appintegrasjoner de tillater.

   Uansett hvordan hackere får tilgang til Instagram-kontoen din, kan du styrke sikkerheten til kontoinformasjonen din ved å bruke et overvåkingsverktøy for datainnbrudd somAvast BreachGuard. Med Avast vil du bli varslet hver gang kontoene dine er involvert i en datalekkasje, noe som gir deg nok tid til å endre påloggingsinformasjonen din før viktige kontoer blir kompromittert.

   FÅ AVAST BREACHGUARD

   Få det forMac

   FÅ AVAST BREACHGUARD

   Få det forPC

   FÅ AVAST BREACHGUARD

   Få det forMac

   FÅ AVAST BREACHGUARD

   Få det forPC

   Slik beskytter du Instagram-kontoen din mot hackere

   Før du trenger å få tilbake en hacket Instagram, sørg for at du vet hvordan du forhindrer at Instagram blir hacket i utgangspunktet. Som med de fleste ting, er forebygging bedre enn en kur.

   Ta følgende trinn for å unngå å bli hacket på Instagram.

   Se gjennom kontosenteret ditt

   Fra Instagram-profilen din, trykk på de tre linjene i øverste høyre hjørne, og trykk deretterInnstillinger>Kontosenter. Her vil du kunne se alle Meta-kontoer – inkludert Facebook og Instagram – som er tilkoblet. Hvis du oppdager en ukjent Facebook- eller Instagram-konto, fjern den og rapporter hacket.

   Se gjennom påloggingsaktiviteten

   Se gjennom påloggingsaktiviteten på Instagram for å se om noen ukjente har klart å logge seg på kontoen din. Gå tilInnstillinger >Sikkerhet>Påloggingsaktivitet. Her vil du se en liste over plasseringene og datoene for pålogging til kontoen din, samt enhetstypene som ble brukt. Hvis du oppdager ukjente steder eller enheter,endre personverninnstillingene dine på Instagramog påloggingsinformasjon umiddelbart.

   Fjern tredjepartsapper

   Tredjepartsapper som kobler til Instagram kan utgjøre en Instagram-sikkerhetstrussel. For å se gjennom og fjerne eventuelle tredjepartstjenester du ikke lenger vil bruke, åpne Instagram-innstillingene og trykkSikkerhet>Apper og nettsteder. UnderAktivfanen, vil du se alle aktive autoriserte apper som er koblet til kontoen din. Trykk og fjern alle ukjente.

   Bruk et sterkt passord

   Lange og unike passord er vanskelige å knekke. Tillage et sterkt passord, unngå å bruke personlig informasjon, deler av brukernavnet ditt, strenger med sekvensielle tall eller passord som er kortere enn femten tegn. Du kan ogsåbruk en passordgeneratorå komme opp med en kompleks streng med tall, bokstaver og tegn og lagre den i en passordbehandling.

   Implementer tofaktorautentisering (2FA)
   Bruktofaktorautentisering (2FA)for å legge til et ekstra lag med sikkerhet til IG-kontoen din. Trykk påInnstillinger>Sikkerhet>To-faktor autentiseringog velg mellom å bruke en autentiseringsapp, et telefonnummer eller begge deler.

   Når 2FA er aktivert, hver gang en ukjent enhet prøver å logge på kontoen din, eller Instagram oppdager andre uvanlige påloggingsforsøk, vil du bli varslet og bedt om å autentisere forespørselen med en sikkerhetskode.

   Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket (12)Instagram har testet en funksjon som vil tillate brukere som er utestengt fra Instagram å gjenopprette kontoen sin gjennom en venn. Funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig for deg, så hvis du mottar en melding fra en venn som ber om at en 2FA-kode sendes til telefonen deres, er det nesten helt sikkert en svindel.For sikkerhets skyld, aldri videresend en 2FA-kode.

   Beskytt mot identitetstyveri og datainnbrudd med Avast

   Med den tilsynelatende endeløse strømmen av nye svindel og phishing-opplegg, er beskyttelse av personvernet ditt på nett viktigere nå enn noen gang. Å bruke sterke passord, 2FA og holde seg informert kan bidra til å holde Instagram og andre nettprofiler trygge. Men større datainnbrudd kan fortsatt kompromittere din nettsikkerhet.

   Avast BreachGuardforsvarer personvernet ditt med 24/7 overvåking av datainnbrudd for å sikre at all personlig informasjon som eksponeres i en datalekkasje blir raskt identifisert. BreachGuard genererer også en lettlest personvernscore for å hjelpe deg med å finne ut hvor sårbare dine personlige kontoer er, og den vil gi tips som hjelper deg bedre å sikre din personlige informasjon.

   Å beskytte din nettidentitet kan virke skremmende. Så installer Avast BreachGuard i dag og få automatisk, 24/7 overvåking av datainnbrudd for å beskytte alle nettkontoene dine.

   FÅ AVAST BREACHGUARD

   Få det forMac

   FÅ AVAST BREACHGUARD

   Få det forPC

   FÅ AVAST BREACHGUARD

   Få det forMac

   FÅ AVAST BREACHGUARD

   Få det forPC

   FAQs

   Hva du skal gjøre hvis Instagram-kontoen din er hacket? ›

   Instagram lanserer nemlig portalen Instagram.com/hacked, hvor du kan oppgi at kontoen din er hacket og gå gjennom steg for å få den tilbake, inkludert standardmetoden, som er å få tilsendt en kode på epost eller telefon.

   Hva gjør jeg når jeg har blitt hacket på Instagram? ›

   1. Endre passordet ditt, eller få tilsendt en e-post for tilbakestilling av passord.
   2. Slå på totrinnsgodkjenning for ekstra sikkerhet.
   3. Bekreft at telefonnummeret og e-postadressen i kontoinnstillingene dine er riktige.
   4. Sjekk kontosenteret, og fjern eventuelle tilknyttede kontoer du ikke gjenkjenner.

   Hvordan få tilbake Instagram konto som er hacket? ›

   Instagram lanserer nemlig portalen Instagram.com/hacked, hvor du kan oppgi at kontoen din er hacket og gå gjennom steg for å få den tilbake, inkludert standardmetoden, som er å få tilsendt en kode på epost eller telefon.

   Hva skjer hvis du blir hacket? ›

   Primært er det som kan skje at informasjon blir stjålet. Bilder, video, tekst, brukernavn, passord, eposter, epostadresser osv. Alt som er på kontoen eller enheten som er "hacket" kan bli stjålet, endret eller slettet. Mobiler kan også bli hacket.

   Hvordan kommer jeg i kontakt med Instagram? ›

   Du kan forsøke å kontakte datatilsynsansvarlige hos Facebook - https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970 . Velg Instagram som produkt, velg nederste alternativet Hvordan får jeg hjelp med et personvernproblem from datatilsynsansvarlig?, trykk Nei og fyll ut skjemaet som kommer opp.

   Kan man sjekke om man har blitt hacket? ›

   Hjemmesiden haveibeenpwned.com kan fortelle om passordet ditt har blitt hacket. Det skjer stadig oftere at store nettsteder som Adobe, Dropbox og LinkedIn blir hacket og masse opplysninger blir lekket eller solgt til datakjeltringer.

   Hva gjør man når mobilen er hacket? ›

   Hackeren stjeler telefonen din og hacker seg inn på den via brute force av passord gjetting eller ved å bruke hacking programvare. I dette scenariet vil hackeren ha tilgang til alle dataene og potensielt alle nettstedene og appene du er logget på.

   Hvorfor kommer jeg meg ikke inn på Instagram? ›

   Gjenopprette Instagram-passordet ditt

   Hvis du ikke husker passordet ditt, kan du tilbakestille det ved å bruke e-postadressen din, telefonnummeret ditt eller Facebook-kontoen din. Trykk på Glemt passord? på innloggingsskjermen. Skriv inn brukernavn, e-post eller telefonnummer, og trykk på Logg inn med Facebook.

   Kan man se hvem som har rapportert deg på Instagram? ›

   Kontoen du rapporterte, kan ikke se hvem som har rapportert vedkommende.

   Hvordan slå av Totrinnsverifisering Instagram? ›

   For å aktivere totrinnsverifisering i Instagram:
   1. Gå til profilsiden.
   2. Trykk på de tre strekene øverst i hjørnet og velg innstillinger.
   3. Velg sikkerhet og totrinnsgodkjenning.
   4. Velg SMS eller godkjenningsapp.
   Aug 31, 2021

   Kan man bli hacket av å trykke på en link? ›

   I de fleste tilfeller har man ikke fått virus av å bare trykke på en link, men du bør være varsom og se etter unormal aktivitet på mobilen din i tiden fremover.

   Hva er hackere ute etter? ›

   Hackere er ofte ute etter helt spesifikk informasjon, mener IT-ekspert. – Mail, personlig informasjon, mobil, bilder og film. Alt som kan brukes mot deg for å presse deg for penger er av interesse, eller informasjon som kan brukes til videresalg, sier Jørund Heimholt i Datahjelperne.

   Hva gjør en hacker? ›

   En hacker er en person som er dyktig i informasjonsteknologi. En som bruker sin tekniske kunnskap til å oppnå et mål eller overvinne en hindring. Det ligger ulike hensikter bak alle hackerangrep. Noen hackere jobber med å utfordre datasikkerheten til bedrifter.

   Hvordan slette en konto på Instagram? ›

   For å slette kontoen din permanent fra Kontosenter:
   1. Trykk på øverst.
   2. Trykk på Se mer i Kontosenter, og trykk deretter på Personlig informasjon.
   3. Trykk på Kontoeierskap og -kontroll, trykk deretter på Deaktivering og sletting.
   4. Trykk på kontoen du vil slette permanent.
   5. Trykk på Slette konto, trykk deretter på Fortsett.

   Hvordan fjerne tilknyttede kontoer på Instagram? ›

   Fjern en konto fra innloggingsskjermen på telefonen din:
   1. Gå til innloggingsskjermen på Instagram-appen.
   2. Trykk på øverst til høyre på skjermen.
   3. Velg kontoen du vil fjerne.
   4. Trykk på Fjern konto.

   Hvordan Avfølge på Instagram? ›

   Gå til profilen til personen du vil slutte å følge. Trykk på og deretter på Slutt å følge for å bekrefte. Merk: Hvis kontoen er satt til privat, kan du fjerne folk fra listen over følgere. Du kan også blokkere personen.

   Kan ikke logge inn på Instagram? ›

   Gjenopprette Instagram-passordet ditt

   Hvis du ikke husker passordet ditt, kan du tilbakestille det ved å bruke e-postadressen din, telefonnummeret ditt eller Facebook-kontoen din. Trykk på Glemt passord? på innloggingsskjermen. Skriv inn brukernavn, e-post eller telefonnummer, og trykk på Logg inn med Facebook.

   Kan man se hvem som har stalket Instagram? ›

   Bare du kan se på hvem som har sett historien din." Etter det vi vet så er det ikke mulig å se hvem som har tatt skjermbilder av bildene dine på verken Instagram eller Facebook. Apper som påstår at de kan vise deg hvem som har besøkt profilen din og hvem som har blokkert deg er nok derfor ikke til å stole på.

   Top Articles
   Latest Posts
   Article information

   Author: Kelle Weber

   Last Updated: 12/27/2023

   Views: 6131

   Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

   Reviews: 84% of readers found this page helpful

   Author information

   Name: Kelle Weber

   Birthday: 2000-08-05

   Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

   Phone: +8215934114615

   Job: Hospitality Director

   Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

   Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.