Beste kortbølgeradiostasjoner 2023 - Beste radioer (2023)

Så du er interessert i kortbølgeradiostasjoner (SW).

Kanskje du vil begynne å stille inn på kortbølgeradio, og du leter etter de beste stasjonene å lytte til.

Kanskje du tenker på å starte din egen kortbølgeradiostasjon.

Uansett hva tilfellet er, her er din guide til kortbølgeradiostasjoner.

Beste kortbølgeradiostasjoner i USA

Det er nok av kortbølgeradiostasjoner som sender fra USA, selv om de ikke alle henvender seg til lokale lyttere. Det er mange stasjoner som også sender på andre språk enn engelsk (eller i tillegg til engelsk).

I tillegg er mange av stasjonene statlig eid eller kringkaster religiøst innhold. Med det i tankene, her er et lite utvalg av de mange stasjonene du kan lytte til i USA. I de fleste tilfeller må du Google for frekvenser (nettsted eller Wikipedia-oppføringer er relativt pålitelige kilder – men vi har oppgitt frekvenser der det er mulig).

KNLS

Denne internasjonale kortbølgeradiostasjonen ligger i nærheten av Anchor Point, Alaska. De drives av non-profit World Christian Broadcasting. Deres 20-timers programmering per dag inkluderer kristent-tema innhold på engelsk, kinesisk og russisk.

WWRB

WWRB står for World Wide Religious Broadcasting og er en kortbølge internasjonal kringkastingsstasjon som ligger i Morrison, Tennessee. Det er et datterselskap av Airline Transport Communication Incorporated, og det meste av innholdet deres er basert på religiøs og kristen programmering.

Frekvenser:

 • Global-I: 3,195 MHz
 • Global-II: 5,05 MHz

WWCR

WWCR ligger i Nashville, Tennessee, og sender på omtrent 12 frekvenser. For det meste leier de ut sine fire sendere til religiøse foredragsholdere og organisasjoner, men de sender også noen timer med originalt innhold per uke.

WTWW

Også kjent som We Transmit World Wide, sender WWWW primært religiøs programmering på et par frekvenser, og oldies/klassikere på en annen frekvens. Stasjonen er i Lebanon, Tennessee.

Frekvenser:

 • 5,085 MHz
 • 5,83 MHz
 • 15,81 MHz

WRNO

WRNO (eller WRNO Worldwide) er en kommersiell kortbølgeradiostasjon som opererer fra New Orleans, Louisiana.

Frekvenser:

 • 7505 15420 kHz

WRMI

WRMI (Radio Miami International) sender ut fra Okeechobee, Florida. Det er en kommersiell kortbølgeradiostasjon, og de selger sendetid til ulike bedrifter og organisasjoner. WRMI videresender også internasjonale nyhetsstasjoner som Radio Slovakia International, Radio France International, Radio Ukraine International og Radio Tirana, og mange andre (Praha, Italia, Japan, Taiwan og mer).

Frekvenser:

 • 13 m 21,525 MHz (Afrika)
 • 19 m 15,770 MHz (Østlige Nord-Amerika, Europa, Midtøsten, Nord-Afrika)
 • 25 m 11,825 MHz (Østlige Nord-Amerika)
 • 25 m 11,580 MHz (Østlige Nord-Amerika, Europa, Midtøsten, Nord-Afrika)
 • 25 m 11,710 MHz (Latin-Amerika)
 • 31 m 9,955 MHz (Latin-Amerika)
 • 31 m 9,395 MHz (Østlige Nord-Amerika, Vest-Europa)
 • 41 m 7,780 MHz (Østlige Nord-Amerika, Europa, Midtøsten, Nord-Afrika)
 • 41 m 7,730 MHz (Mexico, Vest-Nord-Amerika)
 • 41 m 7,570 MHz (Vest-Nord-Amerika)
 • 49 m 5,985 MHz (Sentral-Amerika, Mexico, Karibia)
 • 49 m 5,960 MHz (Cuba, Karibia, Mellom-Amerika)
 • 49 m 5.850 MHz (Vest-Nord-Amerika)
 • 60 m 4.980 (Mexico, Vest-Nord-Amerika)

VINN

Kringkasting fra Red Lion, Pennsylvania, WINB er en megler kristen stasjon. Den startet opprinnelig kringkasting i oktober 1962, noe som gjør den til den eldste private kortbølgeradiostasjonen i USA.

Frekvenser:

 • 9,265 MHz

WHI

WHRI, eller World Harvest Radio International, er basert i Cypress Creek, South Carolina. Det meste av programmeringen deres er basert på konservativt religiøst innhold.

Frekvenser:

 • Angel-1: 6.175, 7.315, 9.605, 9.895, 11.565, 11.775, 17.51, 21.63
 • Angel-2: 5,92, 6,195, 7,315, 9,825, 9,84, 9,895, 11,635, 17,51
 • Angel-3: 9,93, 9,965
 • Angel-4: 9,625, 9,96, 11,705, 15,4, 15,5, 17,8
 • Angel-5: 9,93, 9,96, 9,965, 9,975
 • Angel-6: 6.175, 7.385, 9.795, 9.86, 15.16

INT

WEWN eies av EWTN, en stor romersk-katolsk internasjonal kringkaster. De er basert i Irondale, Alabama, og sendes fra Vandiver, Alabama. For tiden overfører de engelsk programmering til India, Midtøsten og Sørøst-Asia. De har spansk dekning for Mexico, Sør-Amerika, Cuba og Karibia.

WBCQ

WBCQ opererer fra Monticello, Maine. Det eies av Allan Weiner, som også eier WXME AM og WBCQ-FM. Programmeringen deres er basert på talkshow og andre programmer laget av kommersielle nettverk og piratradiokringkastere.

Frekvenser:

 • 3265 MHz
 • 6,16 MHz
 • 7,49 MHz
 • 9,33 MHz

KVOH

KVOH (Kay-Vo) er også kjent som "Håpets stemme." Dette er enChristian/Gospel radiostasjon(med engelsk og spansk innhold) som opererer fra Rancho Simi, California.

Frekvenser:

 • 9975 17775

TWR

TWR, eller Trans World Radio, bruker en blanding av mellombølge, høyeffekts AM, kortbølgesendere, lokale FM-stasjoner, kabel-, satellitt-, internett- og mobilenhetsteknologi for deres kringkastingsarbeid. TWR er en multinasjonal evangelisk kristen mediedistributør.

FEBC

FEBC (eller Far East Broadcasting Company) er et internasjonalt kristent radionettverk som har hovedkvarter i La Mirada, California. Programmeringen deres er rettet mot Filippinene, Sør-Korea, Indonesia, Russland og Storbritannia. De har kortbølgesendinger på forskjellige språk, og sender fra Bocaue, Bulacan. Filippinene.

Beste kortbølgeradiostasjoner i Storbritannia

Det er mange kortbølgekringkastere i Storbritannia, men riktignok kan de være litt vanskeligere å finne på nettet. Frekvenslister er lettere å finne sammenlignet med spesifikke stasjoner som tilbyr programmering til lytterne.

Med det i tankene tenkte vi at vi i det minste skulle fremheve følgende:

BBC World Service

BBC World Service, som du kan forestille deg, eies av BBC. Programmeringen deres inkluderer nyheter, tale og diskusjoner på mer enn 40 språk ved bruk av en rekke plattformer, inkludert kortbølge.

Hva er en kortbølgeradiostasjon?

Beste kortbølgeradiostasjoner 2023 - Beste radioer (1)

Kortbølgeradio (eller SW) refererer til en type radiooverføring som bruker kortbølgefrekvenser: i frekvensområdet 3000 til 30 000 kilohertz. Disse typer radiobølger kan og bruker refleksjon eller brytning for å utvide rekkevidden, også kjent som "hopp"-utbredelse eller himmelbølge. Dette gir større rekkevidde enn siktlinjeforplantning.

Enkelt sagt betyr det å lytte til radio i høyfrekvent bølgelengde.

Til tross for navnet kan SW brukes til langdistansekommunikasjon. Det brukes ofte til å kringkaste stemme og musikk som dekker store områder (noen ganger til og med hele kontinenter og større områder enn det).

Som du er i ferd med å finne ut, er mange kortbølgeradioinitiativer statlig eid, eller inneholder hovedsakelig religiøs kringkasting. Det er hemmelige operasjoner rettet mot visse regioner også.

En annen måte å tenke på er dette. Før vi hadde podcaster, hadde vi detkortbølgeradiosendinger. SW ga enkeltpersoner en måte å dele stemmen sin og utvikle sine egne radioprogrammer.

SW-radio er ikke nytt, og i disse dager anses det som utdatert av mange. Men selv store selskaper fortsetter å kringkaste via kortbølge (sammen med andre plattformer), og det er fortsatt mulig å få stemmen din på lufta ved hjelp av teknologien.

Alt annet vi kan si om den indre funksjonen til kortbølgeradio er svært teknisk og for det meste akademisk, men hvis du elsker vitenskapen bak hvordan ting fungerer, kan det være verdt å google og lese videre.

Selvfølgelig skal vi se på andre aspekter av kortbølgeradio her, så fortsett å lese ...

Hvordan lytter jeg til kortbølgeradio?

Hvis du vil høre på kortbølgeradio, trenger du et kortbølgeradiosett. Du kan bygge din egen, men i disse dager, som du kanskje forventer, er det mange ferdiglagde løsninger også.

Det er viktig å merke seg at det er en rekke faktorer som kan påvirke hvilke kortbølgeradiostasjoner du kan lytte til og når. Gitt at mediet utnytter refleksjoner og brytninger, bør ikke dette komme som en overraskelse.

Noen av disse faktorene inkluderer utstyret ditt, tidspunktet på dagen, samt plasseringen din (landlig eller urbant). Dessuten er det sjelden kortbølgeradiosendinger går 24/7. Mange stasjoner sender kun til utvalgte tider i løpet av dagen.

Som et resultat kan det noen ganger være vanskelig å finne stasjoner å lytte til. Programmeringsdetaljer kan ofte bli funnet på nettet, så hvis du er i tvil, Google for informasjon om kringkaster.

Vi skal se på noen kortbølgeradiostasjoner du kan stille inn på litt senere.

Uansett, som med det meste, må kortbølgeradio oppleves for å bli forstått. Hvis det vi snakker om her forekommer deg som litt "tåket" eller uklart, vil det gi mye mer mening når du får SW-radiosettet ditt og begynner å stille inn på kortbølgeradio.

Hvorfor skulle jeg ønske å lytte til kortbølgeradio?

I disse dager er det mange måter å få kontakt med jevnaldrende og sosiale grupper på – sosiale medier, fora, e-post, SMS/tekstmeldinger, blogger og mer. Og for å være rettferdig, dette er gode måter å skape og vedlikeholde forbindelser på.

Men til tross for bekvemmeligheten av de mange nye kanalene som er tilgjengelige, vil du uten tvil være enig i at hver gir litt annerledes opplevelse, ikke sant? Og ikke alle av dem bidrar til mer personlige forbindelser.

Som er en av degrunner til at folk fortsatt elsker kortbølgeradio. Ja, det er fortsatt en fin måte å kommunisere med mennesker over hele verden på. Men det gir en annen type opplevelse. Du kan få forskjellige perspektiver på nyheter, hva som skjer i verden, politikk, religion og spiritualitet og mer.

Wikipedia viser til og med flere hemmelige kortbølgeradiostasjoner rettet mot forskjellige regioner som Kina, Cuba, Rwanda, Sudan, Uganda og mer. Vi har ikke noe mer å si om det, men du kan trekke dine egne konklusjoner.

Poenget er at når du lytter til lokale eller nasjonale nyheter, vil du alltid få et perspektiv som er filtrert gjennom ditt land eller din region. Men ved å lytte til kortbølgeradio kan du få et annet syn på hendelsene som utspiller seg i et bestemt område. Ofte vil du oppdage at ulike kulturer og land reagerer annerledes på nyheter enn du kanskje forventer.

Igjen kan det virke som om internett ville være den beste ressursen for å få forskjellige perspektiver på nyheter og hendelser, men dette er mye vanskeligere enn du kanskje forventer.

Ikke bare mater internett deg automatisk med lokale nyheter, men de fleste nyhetskanaler deler også det samme perspektivet, spesielt i disse dager. Selv om det ikke er godt kjent, er det et bekreftet faktum at 15 milliardærer eier de fleste om ikke alle nyhetsselskapene i Amerika. Så det er vanskeligere å finne et nytt synspunkt enn det høres ut.

Hvis du liker å holde deg informert, få kontakt med mennesker på globalt nivå og få et mer verdslig syn på nyheter og hendelser, er det garantert et givende tidsfordriv å lytte til kortbølgeradio.

Kortbølgeradio er absolutt ikke for alle, men den tilbyr en opplevelse du ikke finner andre steder.

Hvordan kan jeg starte en kortbølgeradiostasjon?

Som nevnt tidligere, er det mulig å starte din egen kortbølgeradiostasjon. Men det er nødvendig å vurdere ting fra flere vinkler, inkludert praktiske, juridiske og forretningsmodellbetraktninger før du hopper inn. Her er en oversikt over trinnene du må ta for å få kortbølgeradiostasjonen i gang.

For det første, hvis du ønsker å komme inn på radio, er det nødvendig å søke om kringkastingslisens på nettstedet til Federal Communications Commission. Dette betyr å fylle ut alle nødvendige papirer. Når søknaden din er godkjent, bør du motta en kortbølgeradiofrekvens for kringkasting.

For det andre koster det å sette opp en radiostasjon penger. Det er mange kreative kilder du kan benytte deg av, og du kan til og med selvfinansiere driften din hvis du har de nødvendige ressursene. For mange vil utgiftene til å sette opp vise seg å være skremmende, så de må kompensere for oppstartskostnadene med investorer eller andre finansieringskilder.

For det tredje må du utstyre stasjonen med nødvendig utstyr. Hvis du har midlene, er ikke denne delen altfor komplisert. Du bør kunne finne et oppsettsett for kortbølgeradio på nettet. Når du setter opp utstyret ditt, sørg for å følge instruksjonene nøyaktig, og du bør ikke støte på noen problemer.

Du kan også lage din egen kortbølgemottaker og antenner hvis du kjenner veien rundt radio og elektronikk (DIY er ikke for alle, men noen elsker det).

For det fjerde er inntektsgenerering generelt en kritisk del av å opprettholde en radiostasjon. Den tekniske termen for dette vil være "forretningsplan", men for det meste handler det om å finne ut hvilket format sendingene dine skal være, hvem som skal høre på sendingene dine (målgruppe), og om du vil ha annonsører, samfunnsinnsamlinger eller andre tiltak for å holde innsatsen bærekraftig.

Du vil også planlegge programmeringen og innholdet, enten du først og fremst skal lage det selv, ansette personligheter på lufta, outsource innholdet fra andre steder eller en kombinasjon av tilnærminger.

Skal du kringkaste musikk? Da må du kjøpe riktig lisensiering. Dette kan vanligvis gjøres gjennom en ytelsesrettighetsorganisasjon. I USA vil du sannsynligvis gå gjennomASCAP. I Storbritannia,PRS for musikker fremtredende.

Dette går selvfølgelig hånd i hånd med det siste trinnet, og det er bemanning. Hvem trenger du som jobber på stasjonen din? Administrasjonspersonale, vaktmestere, salg, DJ-er, personligheter på lufta eller annet? Hvilke roller vil du fylle, og hvilke roller vil andre fylle?

Vi snakket om finansiering tidligere, men hvis du vil ansette folk og betale for markedsføring og annonsering (inkludert et nettsted), vil det også koste noe. Som du sannsynligvis begynner å se, trenger ikke å være dyrt å starte en kortbølgeradiostasjon, men det er heller ikke billig!

Kortbølgeradiostasjoner, siste tanker

Og nå vet du mer om kortbølgeradio enn de fleste noen gang vil.

Vi ønsker deg alt godt på reisen din, enten det er å finne en flott kortbølgeradio, bli med og samhandle med fellesskapet, eller til og med sette opp din egen stasjon!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated: 16/12/2023

Views: 5869

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.