15+ viktige Instagram Live-statistikker for 2023 - EarthWeb (2023)

Instagram Live er en fantastisk plattform for å samhandle med følgerne dine direkte og skape et sterkt bånd med dem. Det bidrar til å øke synligheten til kontoen din.

I følge statistikken forblir rundt 70 prosent av innleggene på Instagram usett.

Så tiden, kreftene og pengene brukt på de fleste av de vakre innleggene dine kan bare være bortkastet. Instagram-historier er et godt alternativ for å promotere flere følgere til å besøke kontoen din og dens innhold.

Bortsett fra det viser Instagram Live-statistikk at det er det beste alternativet å samhandle med følgerne dine og få deres kjærlighet og tillit.

Ressursinnhold forestilling

Nøkkel Instagram Live Stats 2023

  • Mer enn 100 millioner mennesker ser på Instagram live hver dag
  • 80 % av publikum vil heller se en direktesending enn å lese et blogginnlegg
  • Blant de 28 % som ser direkte på sosiale medier, ser 13 % på Instagram Live
  • 26 % av Gen Zs og Millennials så på livestreaming på Instagram
  • Instagram registrerte en 70 % økning i direkteavspilling av video i løpet av mars 2020
  • 14 % av markedsførerne la ut livevideoer på Instagram Live i løpet av 2021
  • Mer enn 500 millioner mennesker bruker Instagram daglig
  • 28 % av Instagram direkte videoinvesteringer fra digitale skapere i 2020 markedsføringsstrategi
  • Omtrent 13 % av seerne streamer Instagram live-videoøkter over andre sosiale medieplattformer
  • IGTV-appen har oppnådd 7 millioner installasjoner over hele verden

Detaljert Instagram Live-statistikk

1. Mer enn 1 million mennesker ser på Instagram live hver dag

Instagram live-videoer er en flott plattform for kjendiser å kunngjøre lanseringsarrangementene sine, kunngjøre noe, dele nyheter eller tanker med følgere, etc.

Folk er også mer interessert i å se og lære de siste oppdateringene fra livevideoøktene enn å lese blogginnlegg.

2. 80 % av publikum vil heller se en direktesending enn å lese et blogginnlegg

Basert på undersøkelsene i sosiale medier foretrekker 80 prosent av folk å se en livestream-video i stedet for å lese et blogginnlegg. Instagram lanserte livevideooppsettet i november 2016.

3. Blant de 28 % som ser direkte på sosiale medier, ser 13 % på Instagram Live

I følge GWI Social Video Report publisert i 2019 er 26 prosent av livevideoseerne interessert i Facebook, mens 13 prosent liker Instagram og Twitter.

4. 26 % av Gen Zs og Millennials så på livestreaming på Instagram

Basert på resten av de sosiale medieplattformene nyter Instagram ungdomspublikummet mer. I følge statistikken er 71 % av Instagram-følgerne i alderen 18-29.

Studier viser at studenter foretrekker Instagram fremfor andre sosiale medieplattformer.

Omtrent 46 prosent av Gen Zs og Millennials fra Storbritannia og USA så YouTube Livestream-videoinnhold i løpet av 2020. Det følges av 28 prosent av Facebook-livestrømmer, 27 prosent av Zoom live og 15 prosent av Twitch Live.

5. Instagram registrerte en 70 % økning i direkteavspilling av video i løpet av mars 2020

Den uventede Covid-19-pandemien satte folk innestengt inne i hjemmene sine i lang tid. Det påvirket mange virksomheter og prosjekter.

Folk måtte stole på virtuelle metoder for å få kontakt med hverandre. Videospill, sosiale medieplattformer, digitale applikasjoner er noen av de få virksomhetene som blomstret under pandemien.

Mange influencere og kjendiser begynte å bruke livevideoalternativet på Instagram for å få kontakt med fansen og følgerne sine.

Live-alternativet hjalp dem med å promotere verkene sine og skape et bedre bånd mellom dem og følgerne.

IG Live-statistikk viser at i løpet av mars 2020 fikk Instagram en 70 prosent økning i live-videostrømmen.

6. 14 % av markedsførerne la ut livevideoer på Instagram Live i løpet av 2021

I 2021 viste Instagram en betydelig økning i bruk av direktesendinger. Imidlertid er Facebook live fortsatt det dominerende videomarkedsføringsverktøyet som oppnådde omtrent 30 prosent av alt markedsføringsinnholdet på nettet.

YouTube har også vært en favoritt live videoplattform for sosiale medier for profesjonelle innen markedsføring. I følge statistikken vil 14 prosent av markedsførerne bruke live videostreaming av Instagram- og YouTube-plattformer innen 2021.

Selv om Facebook og Instagram er populære, sa eksperter at de fant en nedgang i bruken av live video på disse plattformene sammenlignet med 2020-statistikken.

Ifølge dem har Facebook gått ned 38 prosent, og Instagram gått ned fra 17 prosent til 14 prosent.

15+ viktige Instagram Live-statistikker for 2023 - EarthWeb (1)

7. Mer enn 500 millioner mennesker bruker Instagram daglig

Det er anslått at det finnes1,393 milliarder aktive månedlige brukerepå Instagram-plattformen. Basert på statistikken har omtrent 90 prosent av de 100 beste merkene en Instagram-konto, og det er omtrent 25 millioner merkevarekontoer på Instagram.

Omtrent 80 prosent av brukerne følger minst ett av forretningsmerkene. Enda viktigere, omtrent 80 prosent av Instagram-brukere tar en beslutning om å kjøpe et produkt eller en tjeneste basert på merkevarekampanjene de ser på Instagram-plattformen.

8. 28 % av Instagram Live Video Investering fra Digital Creators i 2020 Marketing Strategy

Digitale skapere prøver å oppdage innovative metoder for å promotere merkevaremarkedsføringsinnhold.

I følge statistikken er 66 prosent av investeringene gjort på Instagram-historier og 62 prosent på nyhetsfeedvideoer.

Igjen endres prioriteringen med B2B- og B2C-markedsførere. For B2B,Instagram-historierer viktige, og nyhetsfeed kommer på andreplass, mens for B2C er nyhetsfeeden viktig.

Digitale skapere har investert i andre topp videomarkedsføringstyper for 2019-2020, inkludert 52 prosent av gifs, 28 prosent live streaming og 21 prosent av IGTV.

9. Omtrent 13 % av seerne strømmer Instagram Live-videoøkter over andre sosiale medieplattformer

Siden det er mange sosiale medieplattformer, kan merkevarer annonsere produktene sine på flere plattformer. Det er viktig å forstå hvilket publikum som favoriserer hvilken sosial medieplattform.

Nesten 26 prosent av seerne liker Facebook, 15 prosent bruker Snapchat, og 13 prosent er interessert i Instagram. Twitter er foretrukket av 13 prosent av befolkningen.

Statistikk sier at omtrent 1 av 5 personer lærer nye merker og produkter gjennom ulike sosiale medier live-strømmer.

10. IGTV-appen har oppnådd 7 millioner installasjoner over hele verden.

I følge Live Instagram-statistikk er Instagram den nest mest brukte sosiale medieplattformen med 84 prosent engasjement.

Gjennomsnittlig statistikk viser at Instagram-bedriftskontoene med 10 000 eller kortere følgere har 1,5 prosent eller færre engasjement.

Eksperter sier at bilder med ansikter fungerer nesten 40 prosent bedre enn uten ansikter, og innlegg med minst ettemneknaggoppnådde et gjennomsnitt på 12,6 prosent mer engasjement.

15+ viktige Instagram Live-statistikker for 2023 - EarthWeb (2)

11. 52 % av publikum med direkte videostrøm foretrekker annonsestøttet innhold fremfor abonnementsinnhold.

I følge statistikken vil nesten 82 prosent av internetttrafikken være live videostreaming de neste årene.

Det er kjærkomne nyheter for digitaltmarkedsføringsbyråersiden 35 prosent allerede har begynt å bruke live videostrømmer som Instagram-live video, Facebook-live, etc., for å promotere merkevarer og tjenester.

Basert på de nylige studiene om folks oppførsel av overbetalt abonnement og gratis medlemskap på sosiale medieplattformer, ble det funnet at 52 prosent av dem foretrekker gratis abonnement som inneholder reklame fremfor å betale for premium-kontoer.

Et annet interessant faktum er at 67 prosent av publikum som ser på en livestream-begivenhet vil kjøpe en billett til en lignende begivenhet.

12. 13 % av markedsførerne bruker Instagram Live Video Sessions.

Markedsføringsselskaper fokuserer nå på nettbaserte sosiale medieplattformer for å akselerere forretningssalg.

I følge statistikk er 34 prosent av byråene avhengige av Facebook-livestreaming som sin viktigste markedsføringsteknikk, etterfulgt av 13 prosent av livevideoøktene på Instagram.

Markedsføringsselskapene mener at de sosiale interaktive videoøktene for øyeblikket er mer fordelaktige for veksten av produkter og tjenester til en bedrift.

15+ viktige Instagram Live-statistikker for 2023 - EarthWeb (3)

13. Acun Ilicali oppnådde 3 millioner livevisninger på Instagram

Acun Ilicali er en TV-stjerne og produsent fra Tyrkia. Selv om han ikke er kjent i den vestlige verden, har han et godt rykte i hjemlandet.

Acun Ilicali eier 2 av de store TV-kanalene (TV8 og TV8.5.) i Tyrkia. Før det ble rekorden for mest sett direkte videostrøm oppnådd av Daniel Hernandez, bedre kjent som Tekashi 6ix9ine.

Den amerikanske rapperen har en aggressiv sangstil, regnbuehår og kontroversielle manerer. Acun Ilicali måtte tilbringe litt tid i fengsel, og senere da han ble løslatt, satte han en livestream-video på Instagram for å dele fengselserfaringene sine, og 2 millioner følgere så den!

14. 47 % av Instagram Live Stream-seere ser flere Instagram Live-videoer nå enn de gjorde for et år siden

Live-innhold er ekstremt i stand til å promotere merkevareinnhold. Det skaper et bånd mellom seerne og produktene, på grunn av hvilket seerne holder seg til hele live-økten for å se videoen.

Merkevarer benytter muligheten for betalte influencere for å komme i kontakt med seerne. Senere vil de få tillit fra majoritetspublikummet.

Den største fordelen med Instagram live er at det lar folk formidle tankene sine som meldinger og reaksjoner.

Merkevarer, influencere, etc., som gjennomfører live-arrangementet, kan umiddelbart forstå publikums tanker under live-økten.

Det er flere betydelige fordeler for merkevarer som bruker Instagram live streaming. Basert på oppdatert statistikk økte Instagram live-bruk med 70 prosent i 2021 sammenlignet med 2020.

15. 10 % av merkevarene bruker live videoøkter på Instagram for å markedsføre produktene eller tjenestene sine.

Statistikk viser at nesten 90 prosent av toppenmerkerregelmessig kontakt med sine følgere gjennom live-økter. Omtrent 36 prosent av historiene som legges ut er basert på produktpromotering.

Interessant nok er rundt 22 prosent av livehistorier fra merkevarer bak kulissene, som folk elsker å se. Nesten 14 prosent av historiene er relatert til Influencer-overtakelser.

Rundt 10 prosent av merkevareinnleggene er live-videoer som introduserer et nytt produkt eller en tjeneste til publikum, og det forventes å vokse ytterligere. Merkene prioriterer nå kvalitetsinnhold for å underholde folk til å se sosiale medier.

15+ viktige Instagram Live-statistikker for 2023 - EarthWeb (4)

16. 67 % av følgerne sier at innholdskvalitet er det viktigste i en direktesendt video

Følgere av livevideoer på Instagram føler at kvalitet er et must uansett hvem som utfører livevideoen. Hvis du ikke er forberedt på å levere engasjerende innhold under den direktesendte økten, er sjansen stor for at du mister de fleste seerne.

Noen ganger, selv om du forbereder deg, er det sjanser for at du glemmer ideene eller emnene under arrangementet. Derfor er det bedre å lage en liste over emner og punkter som må diskuteres i løpet av økten.

Hvis den direktesendte videoen tar litt tid å fullføre, kan du legge til noen morsomme konkurranser eller underholdende korte økter for å engasjere publikum.

En undersøkelse har avdekket at rundt 87 prosent av folk er interessert i å se bak kulissene under en direktesending.

Rundt 82 prosent av folk er interessert i å se direktesendte videoer fra favorittmerket sitt i stedet for å lese kjedelige innlegg på sosiale medier.

Så neste gang du opptrer live, sørg for at du har et underholdende manus klart for å engasjere følgerne dine gjennom hele showet.

ofte stilte spørsmål

Hvordan lagrer jeg Instagram Live Video?

Instagram lar brukerne lagre live-videoen etter at økten er over.

Livevideoer kan deles som en kort video eller en lang video senere for folk som gikk glipp av liveøkten din.

Hvor lenge kan Instagram Live Stream være?

Tidligere var varigheten 60 minutter, som senere ble endret til 4 timer av Instagram.

Konklusjon

Denne artikkelen har gitt innsikt i Instagram Live-statistikk, inkludert det faktum at Instagram-bedriftskontoer med 10 000 eller færre følgere har 1,5 % eller færre engasjement.

Instagram er den nest mest brukte sosiale medieplattformen med 84 % engasjement, noe som gjør det til et verdifullt verktøy for bedrifter.

Med slike statistikker ville du vært gal om du ikke hadde en Instagram-markedsføringsstrategi i 2023.

Kilder

Video ProcSpire SosialUskjerm
Foundation Inc

I slekt

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 12/12/2023

Views: 6047

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.