10 gröna flaggor som indikerar att en man är pojkvän Material - Listan (2023)

Kärlek Relationer

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (1)

dekazigzag/Shutterstock

FörbiElizabeth Ward/

Lika viktigt som det är att känna igenröda flaggornär man dejtar är det lika viktigt att känna igen de gröna flaggorna också. Gröna flaggor är bra egenskaper en person visar tidigt, vilket kan ge dig en uppfattning om hur en potentiell relation skulle se ut. Inte olikt termen "röda flaggor" har termen "gröna flaggor" blivit så viktig att det till och med finns en "Gröna flaggor jag letar efter..."-uppmaning du kan lägga till i dindejting profilpå gångjärn.

I dagens dejtingscen kan det vara svårt att veta om en kille vill ha ett seriöst förhållande eller inte. Och när det kommer till nätdejting kan det ofta bli ännu svårare att tyda någons avsikter. Ändå är det viktigt att känna igen de goda tecknen när de dyker upp, och tack och lov finns det några idiotsäkra sätt att upptäcka dem - vissa till och med före din första dejt.

Enligt relationsexperter är detta några gröna flaggor som kan indikera om en man är pojkvänsmaterial.

Han respekterar dig

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (2)

Prostock-studio/Shutterstock

Respekt är ett absolut måste i ensund relation, och den respekt en man har för dig kan upptäckas i de mycket tidiga stadierna av dejting. Är han mentalt närvarande under dejter och undviker att spendera onödig tid på sin telefon? Svarar han på dina samtal och sms inom rimlig tid? Undviker han att förvandla vanliga samtal till sexuella diskussioner? Dyker han upp när han säger att han ska? Dessa är alla gröna flaggor som pekar på att han är en respektfull pojkvän.

Legitimerad psykoterapeutEllie Borden, som specialiserar sig på indatering och relationer, sa till The List att sättet en man kommunicerar med dig när han delar motsatta åsikter eller frågor också kan indikera hans mängd respekt för dig. "En bra partner ska alltid visa respekt mot dig och dina åsikter", förklarade hon. "De ska inte vara nedlåtande i sin attityd och alltid lyssna på vad du har att säga." En man som respekterar dig kommer att vara medkännande och villig att lösa en fråga i motsats till att avvisa dina känslor.

Hur en man behandlar dina gränser indikerar också den respekt han har för dig. En kille som respekterar dina gränser kommer inte att försöka korsa dem eller göra dig obekväm på något sätt; istället kommer han att vara förstående. PsykologKatie Adamsa till oss, "Om du säger till en person som respekterar personliga utrymmen och gränser att du inte gillar att jogga med andra människor eftersom det är din värdefulla ensamtid, kanske de frågar dig om dina känslor, men de kommer inte att sätta skuldkänslor på dig. "

Han sänder inga blandade signaler

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (3)

Zoran Zeremski/Shutterstock

En kille som verkligen är intresserad av dig kommer att göra det kristallklart att han gillar dig och vill förfölja dig. Med honom kommer det att finnas klarhet och säkerhet om hans avsikter, och du kommer aldrig att ifrågasätta hans intresse för dig.

"När de inte vet vad de vill, ger de dig blandade signaler, får dig att känna dig förvirrad och spelar tankespel", säger relationsexpert och skribentAmelia Prinnberättade för oss. Hon fortsatte och sa: "En kille som vet vad han vill fokuserar bara på ett mål, och det är att kämpa för dig och ditt förhållande. Det kommer inte att bli något drama, inga sömnlösa nätter och inga övertänkande sessioner."

Andra tecken kan hittas i de små sakerna han gör, som att komma ihåg små detaljer om dig, fråga om din dag, berömma dig eller överraska dig med blommor. "Att kunna uppmärksamma de små sakerna innebär att vara uppmärksam, omtänksam och villig att få den andra personen att känna sig speciell och uppskattad", förklarade Prinn. "Varje relation behöver elementen av överraskningar för att fortsätta blomstra." Han kommer inte heller att vara rädd för att öppna upp och visa dig sin mjuka sida. Prinn noterade att om han "inte är rädd för att uttrycka sin sårbara sida för dig, betyder det att han litar på dig och känner sig bekväm i ditt sällskap."

Han är snäll (och inte bara mot dig)

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (4)

fizkes/Shutterstock

Ett sätt att avgöra hur en kille kommer att behandla dig i framtiden är att lägga märke till hur han behandlar andra människor. Genom att se hur han behandlar andra får du en bättre uppfattning om hur han verkligen är som person. Dejting- och relationsexpertCallisto Adamssa till The List, "Detta beteende speglar hans karaktär och hur han interagerar med andra, och det kan vara en stark indikator på hur han kommer att behandla dig." Hon tillade, "En partner som visar vänlighet och respekt mot andra, inklusive tjänsteleverantörer, kommer sannolikt att tillföra liknande egenskaper till förhållandet."

Du vill också överväga relationer de har med vänner och nära och kära, vilket kan spegla hur de kommer att behandla en relation med dig. Dejtingcoach och grundare av Elite Dating ManagersJanell O'Learysa till oss, "Att ha en bra relation med sin familj eller att ha många nära vänner betyder att de bryr sig om människor runt omkring dem och vårdar deras vänskap, vilket är ett riktigt gott tecken." Detta visar att de kan upprätthålla sunda, långsiktiga relationer och värdesätter de människor de har i sin krets.

Han lyssnar på dig och visar intresse för dina intressen

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (5)

PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock

En bra lyssnare kommer att göra det möjligt för samtalet att flyta och skapa en känsla av komfort, vilket gör att personen som talar kan öppna sig. Han avbryter dig inte när du pratar och väntar inte bara på att du ska sluta tala så att han kan prata härnäst. "Att lyssna indikerar att han är genuint intresserad av att lära känna dig bättre", sa relationsexperten Amelia Prinn till The List. "Han är villig att ta sig tid att förstå din inre värld, dina rädslor och dina mål."

Om en kille verkligen lyssnar för att lära sig om dina intressen, hobbyer och passioner, är detta en viktig grön flagga. Detta visar en nivå av respekt och omsorg för de saker du gillar. En bra partner kommer ihåg viktiga detaljer om dig och kommer att bli upphetsad när han har möjlighet att dela saker med dig som påminner honom om dina intressen.

Han planerar dejter

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (6)

16.00 produktion/Shutterstock

Tar mannen du träffar initiativ för att planera dejter och gör allt för att träffa dig? Det är ett gott tecken om en potentiell partner investerar tid och kraft i att planera datum (cue: "om han ville så skulle han").

I de tidiga stadierna, se upp för killar som alltid gör sista minuten-planer eller håller dig på armlängds avstånd, vilket skulle tyda på att han inte letar efter något seriöst. Relationscoach och certifierad sexpedagogSuzannah Weisssa till The List, "Han kan planera i förväg och hålla engagemanget, snarare än att bara göra sista minuten planer eftersom han är ledig den kvällen."

En man som är seriös med ett förhållande kommer att ta sig tid att göra konkreta planer i förväg och kommer att göra det öppet att han "vill göra något som helt klart är en dejt, som att gå på bio tillsammans eller ta dig ut på middag ", förklarade Weiss. "Detta betyder att han inte är rädd för att dejta dig, i motsats till att bara umgås eller haka på."

Han brinner för något

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (7)

Bernardbodo/Getty

Det finns inget mer attraktivt än en man som verkligen brinner för något. Det finns en anledning till talesättet, "Människor är vackrast när de pratar om något de verkligen älskar med passion i sina ögon." Dessutom, enligt relationsexperten Amelia Prinn, kan det faktiskt vara bra att ha olika intressen från varandra och gör att varje partner kan behålla sin individualitet. "Om han har hobbyer och intressen utanför ditt förhållande och är villig att ge dig utrymme när det behövs, betrakta detta som en grön flagga." Hon fortsatte och sa: "Varje relation behöver lite utrymme för att andas och utvecklas naturligt."

Lika viktigt som det är att få tid för sin partner, lika viktigt är det att varje partner tar sig tid utanför relationen för att undvika medberoende. Och precis som det är en grön flagga när en man lyssnar på det du brinner för, så är det en grön flagga när han öppnar upp för dig om sina intressen.

Han har ett bra sinne för humor

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (8)

DavideAngelini/Shutterstock

Att ha ett delat sinne för humor är det som gör ett förhållande roligt och gör saker lättsamma. När en man har ett bra sinne för humor, tar han inte livet på alltför stort allvar och om saker och ting inte går som han vill, kan han rulla med slagen och skratta bort det. Detta kan också indikera att han har en positiv syn på livet och inte är lätt besvärad.

Att kunna få varandra att skratta och känna att man kan vara dum med någon är en slags tröst som nästan alla vill ha. Dejtingcoach och matchmakerLana Otoyasa till The List, "Skratt kan vara ett kraftfullt verktyg för att skapa en positiv atmosfär i relationen och hjälpa till att lindra stress." Hon fortsatte och sa: "En man som kan få dig att skratta kan också visa att han värdesätter din lycka och är engagerad i att skapa positiva upplevelser i förhållandet."

Han håller sin plats ren

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (9)

gpointstudio/Shutterstock

En kille som ser till att hans hem är rent innan han träffar dig indikerar att han är en ansvarsfull person och också tar hänsyn till dig och din komfort. "Att leta efter en partner som är ansvarig för sitt eget hushållsansvar (städning, matinköp, etc.) är en stor grön flagga," legitimerad klinisk psykoterapeutLisa Lawlessförklarade för The List.

I en undersökning gjord av Match.com finner 91 % av singlar sin dejt mer attraktiv om de har ett rent badrum. Men att ha en ren plats går utöver att bara vara en attraktiv egenskap - det kan också indikera hur det skulle vara att leva med den personen om förhållandet skulle bli seriöst.

"En sak som många kvinnor tycker är utmanande i ett förhållande är någon som inte är på topp med att städa efter sig och sköta ett hushåll", förklarade Lawless. "Många kvinnor finner sig själva med en partner som undviker sin beskärda del av arbetet, vilket gör att de känner sig tyngda och överväldigade. Sådana obalanser kan snabbt urholka grunden för en sund och tillfredsställande relation."

Han tar sig tid att arbeta med sig själv

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (10)

Prostock-studio/Shutterstock

En annan grön flagga är hur väl en man tar hand om sin hälsa - inklusive sin mentala hälsa.

En man som värdesätter god hygien, fysisk hälsa och mental hälsa visar hur mycket han värderar sig själv. Sättet han tar hand om sig själv på kan också vara vägledande för hur han kommer att behandla dig i förhållandet. Relationsexperten Amelia Prinn sa till The List, "En kille som jobbar på sig själv kommer att vara villig att jobba på sin relation också, och det är därför detta också är en viktig grön flagga." Hon fortsatte och sa: "En kille som jobbar på sig själv är självdisciplinerad, målmedveten och målinriktad."

Enligt Match.coms 2022Studien "Singlar i Amerika"., hela 87 % av ensamstående personer sa att det är viktigt för varje person i förhållandet att fokusera på sin mentala hälsa. Tack och lov är andelen ensamstående personer som ägnar sig åt detta arbete nästan lika hög - 81% av de tillfrågade sa att de utövar egenvård minst en gång i månaden.

Han är en utmärkt kommunikatör

10 Green Flags That Indicate A Man Is Boyfriend Material - The List (11)

fizkes/Shutterstock

En bra kommunikatör kommer att vara din största supporter och axel att gråta på. När ditt förhållande fortskrider kommer du att känna dig mer bekväm med att öppna upp för den här personen och känna att du kan prata om vad som helst utan att döma.

Relationsexpert och certifierad sexterapeutAliyah Mooresa till The List, "Bra kommunikation innebär att aktivt lyssna, vara förstående och svara på ett stödjande sätt." Hon fortsatte och sa: "Det handlar också om att kunna ta upp svåra ämnen, som oenighet eller missnöje, och att kunna diskutera dem lugnt och objektivt. När två personer kan göra detta är det ett tecken på att relationen har en god chans att hålla."

När du tar upp en fråga till ytan är det en enorm grön flagga om din partner eller potentiella partner inte avfärdar dina känslor och istället söker en lösning genom att känna empati med dig och se ditt perspektiv eftersom han bryr sig om dig. När män kan stå för sina fel eller till och med sätta sig ner för att komma på en lösning, är det ett tecken på känslomässig mognad. Som Moore noterade, "Om din nya kille kan reglera sina känslor, ta ansvar för sina handlingar och kommunicera effektivt när det blir tufft, så tyder detta på att han är redo för ett seriöst och engagerat förhållande." En mogen man kommer inte att ignorera dig när en konflikt uppstår.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 05/11/2023

Views: 5680

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.